Take 3 for the sea ή αλλιώς πάρε 3 από την παραλία

 

Take-3-campaign-header_Fb_cover_photo_3hrΤο παγκόσμιο κίνημα με το όνομα #take3forthesea δεν έχει στόχο να μας βρίσει, αλλά να μας παρακινήσει να κάνουμε μία πολύ απλή κίνηση φεύγοντας από την παραλία: να πάρουμε και να πετάξουμε τρία σκουπίδια. Δεν μας κοστίζει τίποτα, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά μπορεί να κάνει την διαφορά. Αν σκέπτεστε πως είστε μόνοι και δεν λέει και πολλά αν το κάνετε μόνο εσείς, στο σάιτ πληροφορούμαστε πως το κίνημα καταφέρνει να απομακρύνονται από την παραλία 10 εκατομμύρια κομμάτια σκουπιδιών ετησίως, σε 129 χώρες.

turtle

Μάλλον έχετε ήδη πεισθεί να συμμετάσχετε στο κίνημα, αλλά αν ακόμα έχετε ενδοιασμούς, αρκεί να αναλογιστείτε πως 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού πέφτουν στα πελάγη και στους ωκεανούς κάθε χρόνο. Πολλά ζώα κατά λάθος καταναλώνουν το πλαστικό πιστεύοντας ότι είναι τροφή. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό, ασφυξία, πείνα και συχνά θάνατο. Το πλαστικό μολύνει τον αέρα, τη γη, τη θάλασσα και έτσι μπορεί να εισέλθει στο ανθρώπινο σώμα από τα τρόφιμα που τρώμε, το νερό που πίνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε.

take3forthesea

ακολουθήστε μας στο instagram και στο facebook

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.